LAADT, LOST EN SORTEERT ALLE SCHROOT!

eerste keus bij Overslag van schroot!

Laden, lossen en sorteren. Als het gaat om overslag van schroot en oud ijzer is de Rotar poliepgrijper voor elke schrootwerf het perfecte attachment. Deze RPG-Serie koppelt betrouwbaarheid aan productiviteit, het resultaat van jarenlang doorontwikkelen in eigen huis. Een onmisbare alleskunner op locaties waar dagelijks schroot geladen, gelost en gesorteerd wordt.

Poliep grijper
sloop-, sorteer GRIJPER

Laadt, lost en sorteert alle schroot

eerste keus bij sloop-, Sorteer- en recyclingwerk!

De RG-serie van Rotar kenmerkt zich door zijn duurzaamheid. Voor professionele gebruikers in de sloop- en recyclingindustrie, die vertrouwen op hun apparatuur, is deze sloop-/ sorteergrijper de juiste keuze. Een attachment gemaakt van hoogwaardige materialen, ontworpen met grote scharnierpunten met interne stofafdichtingen, overmaatse rotatorkop, omkeerbare slijtmessen, lasthoudventiel en een robuust dubbelwandig hoofdframe. Kenmerken als duurzaamheid, continuïteit, betrouwbaarheid en veiligheid resulteren in tevredenheid bij machinisten. Rotars RG-serie: de beste productiviteit die u kunt krijgen!

KNIPT ELKE BETON- EN STAALCONSTRUCTIE!

eerste keus bij primaire sloopwerken!

De betonschaar uit de RDC-serie is ontworpen als een meervoudige oplossing voor primaire sloop. Bij sommige zwaardere slooptoepassingen is niet alleen beton en bewapening onze zorg, maar worden we ook uitgedaagd om met staalconstructies om te gaan. Rotar heeft daarvoor de RDC-Serie combischaren ontworpen. Omdat ze betonconstructies met bewapening en tevens I- en H-balken knippen, zonder een bekkenset of attachment te hoeven verwisselen. Dit compacte ontwerp met een tuimel cilinder is voorzien van een speed-ventiel. Het biedt maximale knipkracht met korte cyclustijden. Het slanke ontwerp van de beweegbare bek bijt zich gemakkelijk in elke constructie. De dubbelarmige onderbek biedt de mogelijkheid om aan de voorzijde beton te vergruizen en dieper in de bek staal te knippen.

rotar combischaar
rotar beton vergruizer

BREED INZETBAAR VOOR ELK SLOOPBEDRIJF!

eerste keus bij primaire en secundaire sloopwerken

De Rotar sloopvergruizer ontwikkelden we vanuit twee wensen: multifunctionele inzetbaarheid en stilstand tot een minimum te beperken. Dat maakt deze RDP-Serie voor elke sloopbedrijf – groot en klein – een breed inzetbare sloopmachine. Met als bijkomende voordelen onderhoudsvriendelijkheid en eenvoudig en snel te vervangen slijtdelen op locatie. Een sterke cilinder, voorzien van een speed-ventiel, zorgt voor maximale breekkracht in combinatie met korte cyclustijden. Het unieke bek-ontwerp met flexibele vervangbare tanden is ontworpen voor optimale penetratie, schone bewapening, maximale duurzaamheid en optimale grip. De extra grote hydraulische infrastructuur vermijdt weerstand. Dit resulteert in een sterkere en snellere verwerking met lager brandstofverbruik en minder emissie-uitstoot.

BETROUWBAAR EN KRACHTIG!

eerste keus bij secundaire sloopwerken

De starre vergruizers uit van de RSP-serie zijn de eenvoudigere versie of de roterende RDP-serie. De behoefte aan de RSP-serie is alleen bij secundaire verwerking. Het verwijderen van bewapening uit beton is nodig op recyclingterreinen waar stationaire brekers in bedrijf zijn. Ook na sloopwerkzaamheden moet het beton worden verwerkt. De RSP-serie is uiterst betrouwbaar en krachtig. Rotars starre vergruizer uit de RSP-Serie biedt maximale breekkracht over de hele cilinderslag. Dat maakt de RSP-Serie zo populair voor alle secundaire sloopwerkzaamheden. De cilinder is uitgerust met een speed-ventiel. Het unieke bekontwerp, met breker tanden op verschillende hoogtes, bijt zich gemakkelijk een weg door elke betonconstructie. De lange snijmessen dieper in de bek zijn gemakkelijk toegankelijk voor het knippen van alle betonijzer. De vergruizer van de RSP-Serie overtreft qua prestatie zelfs uw stoutste verwachting.

rotar starre vergruizer
rotar schroot schaar

ONMISBAAR OP ELKE SCHROOTWERF!

eerste keus bij Schrootverwerking

De Rotar schrootschaar knipt en verkleint schroot tot handelbare formaten. Een onmisbare attachment op elke schrootwerf, groot of klein. Maar ook vaak ingezet in de industriële sloop. Deze RSS-Serie ontwikkelden we hydraulisch door tot ongekend niveau. Dat maakt de Rotar schrootschaar de best presterende uitrusting in de markt. Zelfs onder de meest extreme condities. Schrootscharen uit de RSS-Serie zijn ontworpen voor het verwerken van elk type schroot. De schrootwerven moeten het schroot in handzame maten verwerken, zoals gevraagd door de staalfabrieken. Tijdens sloopprojecten worden aannemers geconfronteerd met zware staalconstructies. Deze constructies moeten worden gesloopt en verwerkt in hanteerbare maten. Onze scharen zijn ontworpen voor het piercen van plaatstaal met de neusmessen, het snijden van balken in de apex en om zware voorwerpen diep in de bek te knippen.

EEN REVOLUTIONAIRE KRACHTPATSER!

eerste keus bij industriële sloopwerken

De Rotar betonschaar is een revolutionaire krachtpatser, die viaducten en industriële gebouwen zonder moeite afbreekt. Met dank aan dé ultieme innovatie die we in samenwerking met een cilinderfabrikant in eigen huis ontwikkelden: de RAMPLIFIER. De RCC-Serie kenmerkt zich door de grote bekopening en extreme knipkracht. Een combinatie die ideaal is voor de zware industriële sloop. Zodra de weerstand stijgt tot 270 bar, wordt de RAMPLIFIER geactiveerd en het cilindervermogen verdubbeld. Dit resulteert in een maximale kracht van 700 bar op elke cilinder.

rotar beton schaar
rotar schud bak

EENVOUD ALS GEHEIM VAN HET SUCCES!

van alle markten thuis!

De schudbakken van Rotar zijn beschikbaar voor zowel graafmachines uit de EVB-serie als voor wielladers uit de RVB-serie. Een uniek concept van een puinriek in combinatie met een excentrische as. De Rotar schudbak beweegt de spijlen in een hoge frequentie omhoog en omlaag. Dit resulteert in een trillende beweging van het geladen materiaal. De materialen worden gescheiden door de spijlafstanden. Het grovere materiaal blijft in de bak. Een voorbeeld van hoe eenvoud het geheim van succes kan zijn.De schudbakken zijn ontworpen om de stenen uit de weg te breken en direct schoon te maken. De ingenieurs hebben een puinriek omgebouwd tot een hydraulisch bewegende zeefbak. Deze bakken zijn ook ideaal voor efficiënt zeven, opruimen van sloopterreinen of het laden van puinbrekers. Beschikbaar voor wielladers en graafmachines.

MEE BEKEND GEWORDEN EN GEBLEVEN!

BRENGT FLEXIBILITEIT EN EFFECTIVITEIT SAMEN!

De Rotar zeeftrommel is het eerste attachment dat Rotar ooit ontwikkelde. Deze unieke roterende zeeftrommel werd oorspronkelijk ontworpen voor het reinigen van straatstenen. Met de implementatie van wisselbare inlegzeven maakten we er een flexibel en effectief zeeftrommel van. De Rotar zeeftrommel is beschikbaar voor zowel graafmachines uit de HEX-Series als voor wielladers uit de HPL-Series. Door het EVO-besturingssysteem werkt de zeeftrommel volledig hydraulisch en is elektrische installatie overbodig. Deze tool bewijst zijn functionaliteit zowel bij zeven, mengen, wassen, reinigen, scheiden als cultiveren.”Ook evolueerde de inzetbaarheid. De Rotar zeeftrommel is niet alleen meer inzetbaar voor behandeling van straatklinkers bij wegenbouw, maar ook bij recycling van diverse materialen.

rotar zeef trommel
rotar rail breker

MAAKT RAIL KNIPPEN EEN VAK APART!

eerste keus bij spoorrailssloop

De RRC-serie rail breker is 100 % een ontwikkeling op verzoek van de klant. Schrootwerven hadden problemen met de verwerking van rails. Standaard staal scharen zijn niet ontworpen om met rails om te gaan. “De RRC-serie van Rotar railbrekers verwerkt spoorrails op een efficiënte manier. De standaard railmaten in Europa, USA en Zuid-Amerika breekt de RRC-Serie op z’n gemak. De zware constructie met extra grote cilinder gaat soepel door de rails heen. Met de rotatiefunctie is de railbreker bovendien eenvoudig in de juiste positie te manoeuvreren voor de volgende knip. De railbreker is uitgerust met gemakkelijk vervangbare slijtmessen. Ook is de hoofdlagering ontworpen om extreme krachten aan te kunnen.